środa, 20 lipca 2016

Budyń owsiany

Składniki:

Otręby owsiane 30 g
Jajko 1 szt.
Mleko 250 g
Słodzik lub cukier (wg. uznania)
Olejek waniliowy (kilka kropel)
Odżywka białkowa (opcjonalnie)

Wykonanie:

Mleko wlewamy do garnka, dodajemy otręby, słodzik lub cukier i gotujemy.
W międzyczasie ubijamy jajko na puszystą masę.
Masę z mlekiem i otrębami zdejmujemy z ognia i blendujemy by nie było grudek. Następnie powoli wlewamy do niej masę jajeczną i miksujemy na jednolitą masę. Na końcu dajemy olejek waniliowy oraz odżywkę białkową jeżeli chcemy jej użyć i dalej miksujemy by wszystkie składniki ładnie się połączyły. Gotowe !!!

Smacznego !!!


4 komentarze:

Ada pisze...

Słyszeliście o jumping fitness? ćwiczenia na trampolinie zainteresowanych zapraszam na profil :)

Ewa pisze...

Pysznie to wygląda. Cieszę się, że jest taki blog.

Igor pisze...

Wypróbowałem ten przepis i muszę przyznać, że jest to świetny pomysł na pyszne i pożywne śniadanie.
-------------------------------------------
https://alingua.pl/tlumaczenia-hiszpanski/

Kamil pisze...

Budyń to jeden z moich ulubionych deserów. W wersji owsianej na pewno również bardzo go polubię.