Składniki:
3 jajka
35 g mąki pszennej
5 g otrębów pszennych
15 g wiórków kokosowych
5 g maku
5 g cynamonu
Słodzik (wg uznania)
Miód 10 g
30 g masła orzechowego
10 g oleju kokosowego
10 g gorzkiej czekolady.
Przygotowanie:
Jajka mieszamy ze słodzikiem lub cukrem. Następnie dodajemy mąkę, otręby, wiórki kokosowe, mak, cynamon i mieszamy. Po wymieszaniu masę nalewamy na patelnię teflonową wysmarowaną olejem kokosowym (lub dowolnym). Smażymy na złocisty kolor z obydwu stron.
Omleta wykładamy i kroimy na pół. 1 połówkę smarujemy masłem orzechowym , 2 połówkę miodem (ja polałem tez odrobinę kefirem). Wysmarowane połówki składamy ze sobą i na górę smarujemy gorzką czekoladą (można zetrzeć i posypać). Gotowe ;)
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz