wtorek, 23 września 2014
Cynamonowe placki z twarogiem
Składniki:
Jaja 2 szt.
Mleko ok. 100 g
Twaróg 200 g (lub wg uznania)
Mąka żytnia lub inna dowolna 60 g
Olej 5 g
Cynamon (wg. uznania)
Słodzik (wg. uznania)
Przygotowanie:
Twaróg (ja dałem 200 g. , ale możecie dać mniej, wtedy wyjdą lepsze smakowo) rozrabiamy z jajami oraz słodzikiem. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy dalej. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodajemy mleko, aby uzyskać konsystencje gęstej śmietany. Na końcu dajemy oliwę oraz cynamon. Całość mieszamy i wylewamy na patelnię teflonową w formie placków. Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor. Placki możemy posypać dodatkowo cynamonem i pokrojonymi jabłkami.
SMACZNEGO !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3 komentarze:
Akurat słodzika to powinno się unikać jak ognia...
dokładnie, najnowsze badania wyraźnie wskazują, że substancje zawarte w słodzikach są rakotwórcze :( najlepiej słodzić stewią albo ksylitolem czyli cukrem brzozowym
A ja bym dodała łyżeczkę miodu zamiast tego słodzika, zdrowo, naturalnie i pysznie :)
Prześlij komentarz