Jogurt naturalny gęsty 100 g
Serek mascarpone 100 g
Olej kokosowy 30 g
Odzywka białkowa (wanilia/śmietana) 30 g
Czekolada 70 % 20-30 g
Wafle ryżowe 10 g (1 sztuka)
Zbożowe kuleczki czekoladowe np. mlekołaki 10 g
Wykonanie:
Jogurt naturalny, serek mascarpone, olej kokosowy, odzywkę białkową miksujemy na jednolitą masę.
Następnie dodajemy pokruszone wafle ryżowe i kuleczki czekoladowe. Mieszamy i wylewamy do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do zamrażalnika na ok. 1 godzinę. Wyjmujemy nasze ciasto i nakładamy na wierz roztopioną czekoladę (najlepiej pędzelkiem posmarować), możemy wierzch posypać sezamem lub wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na następna godzinę i gotowe :)
Ps. jeżeli nie chcecie używać odżywki białkowej możecie z niej zrezygnować tylko wtedy wypadało by dosłodzić masę dowolnym słodzidłem.
5 komentarzy:
Świetny przepis! Spróbowałem wczoraj i smak świetny. Na pewno dołączę do jadłospisu :)
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
Ciasto bardzo słodkie i kaloryczne, ale od czasu do czasu można zgrzeszyć i pozwolić sobie na taką przyjemność.
----------------------------------
https://mobilna-wulkanizacja-poznan.pl/mobilny-serwis-ogumienia-tir-autostrada-a2-poznan/
Przepyszne ciasto, jeden z najlepszych ciast jakie jadłem!
___________
https://grzejniki-chromowane.com
Mniam, wygląda pysznie! Można by jeszcze dodać do ciasta kawałki prawdziwego Kinder Country dla dodatkowego smaku.
Prześlij komentarz