piątek, 7 kwietnia 2017

Ciasto ala kinder country


Składniki:

Jogurt naturalny gęsty 100 g
Serek mascarpone 100 g
Olej kokosowy 30 g
Odzywka białkowa (wanilia/śmietana) 30 g
Czekolada 70 % 20-30 g
Wafle ryżowe 10 g (1 sztuka)
Zbożowe kuleczki czekoladowe np. mlekołaki 10 g

Wykonanie:

Jogurt naturalny, serek mascarpone, olej kokosowy, odzywkę białkową miksujemy na jednolitą masę.
Następnie dodajemy pokruszone wafle ryżowe i kuleczki czekoladowe. Mieszamy i wylewamy do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do zamrażalnika na ok. 1 godzinę. Wyjmujemy nasze ciasto i nakładamy na wierz roztopioną czekoladę (najlepiej pędzelkiem posmarować), możemy wierzch posypać sezamem lub wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na następna godzinę i gotowe :)

Ps. jeżeli nie chcecie używać odżywki białkowej możecie z niej zrezygnować tylko wtedy wypadało by dosłodzić masę dowolnym słodzidłem.

Brak komentarzy: