niedziela, 22 marca 2015

Lody z twarogu


Składniki:

Ser twarogowy ( u mnie tłusty) 200 g.
Owoce ( u mnie jagody) pół szklanki.
Słodzik wg. uznania (może być miód lub cukier, jeżeli nie używacie słodzików).
Mleko 2 % pół szklanki.

Wykonanie:

Twaróg blendujemy z owocami, słodzikiem i mlekiem na jednolitą masę. Zblendowaną masę wlewamy do foremek i umieszczamy w zamrażalniku do skrzepnięcia. Gotowe.

SMACZNEGO !!! 

4 komentarze:

Adrian Nowak pisze...

No białkowe lody to bede jadał;dd musze zarezerwować jedna półke w zamrażarce :D

Marta Walkusz pisze...

Nie wiem, czy w ogole warto mrozić haha

dietatrening@wp.pl pisze...

Marta masz rację :) Sama masa jest mega smaczna , ale lody wolniej się je he więc na redukcji kazda chwila z jedzeniem to szczęście :P

Anonimowy pisze...

Co do przepisu świetny , a ile danych składników trzeba dać??