Składniki:
Ser twarogowy ( u mnie tłusty) 200 g.
Owoce ( u mnie jagody) pół szklanki.
Słodzik wg. uznania (może być miód lub cukier, jeżeli nie używacie słodzików).
Mleko 2 % pół szklanki.
Wykonanie:
Twaróg blendujemy z owocami, słodzikiem i mlekiem na jednolitą masę. Zblendowaną masę wlewamy do foremek i umieszczamy w zamrażalniku do skrzepnięcia. Gotowe.
SMACZNEGO !!!
4 komentarze:
No białkowe lody to bede jadał;dd musze zarezerwować jedna półke w zamrażarce :D
Nie wiem, czy w ogole warto mrozić haha
Marta masz rację :) Sama masa jest mega smaczna , ale lody wolniej się je he więc na redukcji kazda chwila z jedzeniem to szczęście :P
Co do przepisu świetny , a ile danych składników trzeba dać??
Prześlij komentarz