niedziela, 25 stycznia 2015

Omlet owsiany

Składniki:


4 całe jaja
60 g mielonych płatków owsianych
10 g otrębów owsianych
20 g rodzynek
20 g żurawiny
100 g jabłka pokrojonego w kostkę
1 łyżeczka cynamonu
5-10 g oleju 
2-3 łyżeczki miodu
1 banan
Jogurt naturalny 1-2 łyżki
Słodzik (2-3 tabletki)

Wykonanie:

Jajka mieszamy ze słodzikiem. Następnie dodajemy zmielone płatki owsiane, otręby lub dowolną mąkę. Mieszamy. Następnie dodajemy rodzynki, żurawinę, pokrojone w kostkę jabłko, cynamon. Mieszamy. Wymieszaną masę zalewamy na rozgrzaną patelnię teflonową z olejem. Smażymy z obu stron na złocisty kolor.
Usmażonego omleta chwile studzimy, polewamy miodem, jogurtem naturalnym i nakładamy pokrojonego banana.

SMACZNEGO !!!


Brak komentarzy: