poniedziałek, 15 grudnia 2014

Omlet z jabłkiem.

Składniki:

Mielone płatki owsiane 50 g
Kasza manna 10 g
Mąka pszenna 20 g
Jajka 3-4 szt.
Jabłko ok. 100 g
Rodzynki lub żurawina suszona 10-20 g
Słodzik np. stewia (wg. uznania) ja dałem 4 tabletki
Cynamon 1 łyżeczka
Olej 5 g
Miód (do polania wg. uznania) ja dałem 15 g


Przygotowanie:

Jaja ubijamy ze słodzikiem. Dodajemy zmielone płatki owsiane, kaszę mannę i mąkę. Całość mieszamy na jednolita masę. Do masy dodajemy rodzynki, pokrojone w kostkę jabłko i posypujemy cynamonem. Całość mieszamy i wlewamy na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię teflonową. Pieczemy pod przykryciem z obu stron na złocisty kolor. Usmażonego omleta chwilkę studzimy i polewamy miodem. Możemy też posypać go cynamonem, dowolnymi owocami czy polać jogurtem naturalnym.

SMACZNEGO !!!


1 komentarz:

Paula pisze...

Ile kalorii jest w takim omlecie ?