środa, 19 listopada 2014
Placki jajeczne ze szpinakiem
Składniki:
Jajka 6 sztuk
Szpinak ok. 100 g
Kasza manna ok. 80 g
Olej 5-10 g
Cebula 1 mała sztuka lub połowa dużej
Sól, pieprz
Wykonanie:
Gotujemy 5 szt. jaj na twardo ok. 10 minut od czasu zagotowania wody. Ugotowane i obrane jaja drobno siekamy i wrzucamy do miski, następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę, szpinak, kaszę mannę oraz wbijamy 1 jajko. Całość wyrabiamy widelcem lub ręką na jednolita masę. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pieczemy w formie placków na rozgrzanym oleju pod przykryciem na patelni z obu stron na złocisty kolor. Gotowe.
Jeżeli ciasto było by zbyt suche możemy ugotować 4 jaja, a 2 surowe wbić do masy.
SMACZNEGO !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz