piątek, 29 sierpnia 2014

Zupa warzywna z mięsem

Składniki:
Szynka wieprzowa ok. 200 g.
Warzywa (1 papryka, 1 mała cebula, 1 marchew oraz 2 pieczarki)
Łyżeczka oliwy
Łyżka jogurtu naturalnego.
Przyprawy ( papryka czerwona ostra, imbir,liść laurowy, sól)
Woda.

Przygotowanie:

Mięso, pieczarki, cebulę i połowę papryki delikatnie solimy i podsmażamy na łyżeczce oliwy. Gdy wszystko się zarumieni, całość wrzucamy do wrzącej osolonej wody do której wcześniej wrzucamy marchew i liśc laurowy. Gotujemy aż do momentu kiedy mięso i warzywa będą miękkie. Ok. 10-15 minut przed końcem gotowania dodajemy przyprawy. Ja dodawałem je na oko. Całość zabielamy łyżeczką jogurtu naturalnego i gotujemy jeszcze kilka minut.

SMACZNEGO :)


1 komentarz:

Wiktoria Kinga pisze...

delikatna gulaszowa :)